Szabadulás az aranykalitkából

Ez a történet úgy kezdődött, mintha egy hollywoodi forgatókönyvíró dolgozott volna rajta hosszú hónapokon át, hogy aztán minden idők legnézettebb romantikus filmjeként dollármilliókat kaszáljanak majd az elkészült movie-n.

Volt a sztoriban egy feltűnően szép nő, egy jóképű, bár szerény anyagi körülmények között élő, de annál elhivatottabb fiatalember, akadályok, lendület, szerencse, váratlan fordulatok és pénz is nem kevés. Minden adva volt egy boldog és irigylésre méltó élethez.

Lehetett volna happy end, ásó, kapa és nagyharang is. De az élet forgatókönyve fekete-fehérre szelídült. A romantikából rémálom, a szerelemből orgiákká hatalmasodó félrelépések, az életen át tartó boldogságból megalázottság és teljes magány lett. A kívülről csillogó aranykalitkában lassan, de biztosan haldoklott a rácsok közt vergődő madárka. Mikor már kékre-zöldre verte apró szárnyait, és szépséges tollai szanaszét heverve árulkodtak a rácsok közt tomboló háborúról, megértette, nincs miért maradnia. És egy óvatlan pillanatban kirepült a résnyire nyitva hagyott ajtón keresztül. Ez lett az ő happy endje.